+45 86 89 13 55
Ring til os

Book nu
Book nu

Himmelbjerget og Hjejlen


Egnens mest berømte seværdighed, Himmelbjerget, ligger kun få kilometer fra Birkhede Camping. Det var St. St. Blicher, som med sine folkemøder, gjorde Himmelbjerget kendt. I dag holdes stadig større møder af forskellig art på stedet. 

Fra "Bjerget" er der et fantastisk vue ud over søerne og landskabet omkring, og fra tårnet kan man i klart vejr se både til Silkeborg og Århus. Der er også masser gode vandrestier i området omkring Himmelbjerget - fx Himmelbjergruten.

Et absolut highlight, når du besøger Birkhede Camping, er en sejltur fra Silkeborg til Himmelbjerget med Hjejlen, verdens ældste, originale, kulfyrede hjuldamper i drift. Sommeren igennem sejler den samt andre turbåde i Hjejle-flåden dagligt fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til Ry. 

Turforslag
Tag bilen eller cyklen til Ry og hop toget på til Silkeborg, hvor I indløser billet til Hjejlen. Nyd den skønne sejltur til Himmelbjerget. Efter besøget på Himmelbjerget tager I en af de andre både fra Hjejleselskabet hjem til Ry, hvor cyklen eller bilen venter. 

Aftensejlads og både fra Ry til Himmelbjerget
Endelig er der mulighed for at opleve de skønne Silkeborg-søer med en aftensejlads med Hjejlen eller én af de øvrige både. 

Har du allerede prøvet turen med Hjejlen fra Silkeborg, kan vi varmt anbefale en sejltur med båden Gl. Turisten fra Ry til Himmelbjerget.

Mere info: http://hjejlen.com/

>>> Flere oplevelser